www.fonduri-ue.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

ANUNŢURI

Joi, 22 septembrie 2022, are loc un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Întâlnirea va avea loc online cu participarea cadrelor didactice din următoarele instituții:

•          Școala Gimnazială „Ilie Micu” Ludoș

•          Școala Gimnazială „Marțian Negrea” Valea Viilor

•          Școala Gimnazială Alma

•          Școala Gimnazială Bazna

•          Școala Gimnazială Blăjel

Evenimentul este prilej de conștientizare a situației copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și identificare de parteneri pentru sprijinirea acestora astfel încât calitatea procesului educațional să crească. Tema evenimentului este: Părinți și profesori, alături de copii în procesul educațional.

Pe agenda evenimentului este prezentarea proiectului EduAcces, a instituțiilor invitate și a modelelor de protocoale ce se doresc semnate în constituirea rețelei parteneriale la nivelul județului Sibiu.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/tzf-vcsi-gai

Vă aşteptăm cu drag!

 

Miercuri, 21 septembrie 2022, începând cu ora 13.00, va avea loc în cadrul proiectului EduAcces un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. La evenimentul online sunt prezente instituții din județul Sibiu care se ocupă de educația adolescenților, tema acestuia fiind: Abandonul școlar, o provocare pentru comunitate.

Invitații sunt din următoarele instituții de învățământ:

·        Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș

·        Colegiul Tehnic „Mediensis” Mediaș

·        Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș

·        Liceul Tehnologic Cisnădie

·        Liceul Tehnologic „Ilie Măcelariu” Miercurea Sibiului

Agenda întâlnirii urmărește prezentarea proiectului și a liceelor invitate, identificarea nevoilor adolescenților cu părinți pleați la muncă în străinătate și a problemelor cu care se confruntă pentru a găsi parteneri în concordanță cu acestea. Scopul evenimentului este semnarea de protocoale de colaborare cu instituțiile invitate astfel încât acestea să primească suport prin intermediul rețelei parteneriale EduAcces.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/pgk-qpvi-goi

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Marți, 23 august 2022, începând cu ora 10.00, va avea loc online un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Organizată în cadrul proiectului EduAcces, întâlnirea va avea ca temă: Atașamentul la preșcolarii cu părinți plecați la muncă în străinătate. Vor participa cadre didactice din următoarele instituții de învățământ:

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 42 Sibiu;

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 28 Sibiu;

·        Grădinița cu Program Prelungit „Frații Grimm” Sibiu;

·        Grădinița cu Program Prelungit „Căsuța poveștilor” Sibiu;

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 43 Sibiu.

Link conectare: https://meet.google.com/sjz-nngs-mqr  

În cadrul evenimentului se va prezenta proiectul Eduacces și se va analiza situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate din instituțiile de învățământ invitate. Identificarea nevoilor copiilor din grupul țintă al proiectului este prilej de cercetare a organizațiilor care pot veni în sprijinul copiilor la nivel județean. Prin intermediul proiectului se pun la dispoziția participanților și a tuturor persoanelor interesate posibile surse de finanțare pe care managerii instituțiilor de învățământ le pot accesa pentru creșterea calității actului educațional al copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și dezvoltarea socio-comunitară.

La finalul evenimentului se vor prezenta protocoalele de colaborare vizate de rețeaua EduAcces și va avea loc o dezbatere referitoare la persoanele către care se îndreaptă atașamentul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

 

Vă aşteptăm cu drag!

 

Joi, 7 iulie 2022, se organizează un nou eveniment cu gradinițele din județul Sibiu pentru analiza situației copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Întâlnirea va avea loc online cu participarea cadrelor didactice din următoarele instituții:

•          Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 Sibiu

•          Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 Sibiu

•          Grădinița cu Program Prelungit Nr. 17 Sibiu

•          Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 Sibiu

•          Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Sibiu

În cadrul evenimentului se vor dezbate nevoile preșcolarilor cu părinți plecați la muncă în străinătate și se va prezenta proiectul EduAcces care contribuie la creșterea calității educației copiilor din această categorie defavorizată. Prezentarea instituțiilor de învățământ invitate va fi o radiografie la nivelul orașului în ceea ce privește tema analizată: Efectele migrației -copii rămași acasă fără sprijin.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/gbx-meug-guo

 

Vă aşteptăm cu drag!

Miercuri, 6 iulie 2022, începând cu ora 10.00, va avea loc în cadrul proiectului EduAcces un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Tema acestuia este: Nevoile emoționale ale preșcolarilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, evenimentul fiind organizat online. Invitații speciali sunt cadrele didactice din următoarele instituții de învățământ:

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 15 Sibiu

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 37 Sibiu

·        Grădinița cu Program Prelungit nr. 33 Sibiu

·        Grădinița cu Program Prelungit „Elefănțelul curios” Sibiu

·        Grădinița cu Program Normal Mag

Agenda întâlnirii urmărește prezentarea proiectului și a grădinițelor participante, identificarea nevoilor preșcolarilor cu părinți pleați în străinătate și a modalităților de satisfacere a acestora. Pentru a veni în ajutorul instituțiilor de învățământ se va prezenta rețeaua vizată de priect și un instrument prin care se pot urmări mai facil sursele de finanțare disponibile pentru organizațiile cu impact educational și comunitar.

La finalul evenimentului se vor prezenta protocoalele de colaborare vizate de rețeaua EduAcces și va avea loc o dezbatere referitoare la nevoile preșcolarilor, cu accent pe cele emoționale.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/kja-qyfi-oic

Vă aşteptăm cu drag!