www.fonduri-ue.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

ANUNŢURI

Miercuri, 10 mai 2023, va avea loc ultimul eveniment din această lună dedicat dezvoltării socio-comunitare în cadrul proiectului EduAcces. Tema acestuia este: Proiecte educaționale pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate iar invitații sunt directori din următoarele instituții de învățământ:

•          Școala Gimnazială „Badea Cîrțan” Cârțișoara

•          Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu

•          Școala Gimnazială Avrig

•          Școala Gimnazială Porumbacu de Jos

•          Liceul Tehnologic Mârșa.

Participanții la eveniment sunt directori din instituții de învățământ aflate în proximitate georgafică deoarece scopul întâlnirii este încurajarea acestora să colaboreze pentru a realiza proiecte educaționale și activități cu copii care au părinți plecați la muncă în străinătate.

Agenda evenimentului cuprinde:

·        Deschiderea evenimentului

·        Prezentarea Rețelei Parteneriale EduAcces

·        Modalități de organizare activități în cadrul rețelei parteneriale EduAcces

·        Modalități de colaborare în cadrul rețelei parteneriale EduAcces

·        Implicarea copiilor în activitățile propuse de rețeaua partenerială EduAcces

·        Concluzii

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/wqv-rgor-ezi

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Luni, 8 mai 2023, va avea loc un eveniment de stimulare a activităților în rețeaua partenerială EduAcces cu implicarea următorilor parteneri:

•          Școala Gimnazială Axente Sever

•          Școala Gimnazială Vurpăr

•          Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Șura Mare

•          Școala Gimnazială Nocrich

•          Școala Gimnazială Nr. 18 Sibiu

Tema întâlnirii este: Școală, familie, comunitate - parteneriat de succes pentru educație. Aceasta vizează conștientizarea directorilor instituțiilor de învățământ în ceea ce privește importanța intervenției școlii și comunității în educația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate pentru a avea success în viață.

Parteneriatele educaționale realizate în cadrul proeictului se pot continua cu parteneriate bilaterale între instituții de învățământ din vecinătate pentru ca împreună să se realizeze proiecte educaționale destinate copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

În cadrul evenimentului se va prezenta modalitatea de realizare a activităților în cadrul proiectului precum și un calendar care oferă informații referitoare la posibilități de finanțare a proiectelor educaționale care se doresc a se realiza în cadrul instituției de învățământ.
Link conectare eveniment: https://meet.google.com/rjo-vtyo-vqm

 

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa de proiect

 

Joi, 27 aprilie 2023, ora 14.00, va avea loc un nou eveniment de stimulare a activităților în rețeaua partenerială EduAcces desfășurat în cadrul proiectului. Invitațați speciali sunt următorii parteneri:

•          Grădinița cu Program Prelungit „Micul Prinț” Mediaș

•          Grădinița cu Program Prelungit Nr. 29 Sibiu

•          Școala Gimnazială „Ion Slavici” Sibiu

•          Școala Gimnazială Racovița

•          Școala Gimnazială Nr. 13 Sibiu

Tema acestuia este: Impactul plecărilor părinților în străinătate în dezvoltarea copiilor, având rol de conștientizare dar și invitație la acțiune deaorece o component a întâlnirii va viza informarea participanților despre despre cum se pot organiza activități în cadrul rețelei parteneriale EduAcces precum și a modalităților de colaborare în cadrul acesteia.

În  întâlnire se va prezenta cadru legal pentru înființarea consiliilor comunitare consultative și directorii școlilor invitate vor lua cuvântul pentru a detalia modul în care se implică copiii în activitățile propuse de rețeaua partenerială EduAcces.
Link conectare eveniment: https://meet.google.com/sda-ivyy-xia

 

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa de proiect

 

Miercuri, 26 aprilie 2023, va avea loc în cadrul proiectului EduAcces un eveniment de stimulare a activităților în rețeaua partenerială EduAcces desfășurat în cadrul activității de dezvoltare socio-comunitară. Acest eveniment își propune să aducă într-un mediu comun parteneri din rețeaua EduAcces înființată pentru a împărtăși din experienșa proprie a activităților desfășurate cu copii cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Întâlnirea va avea loc online, va avea tema: Profesorul în școala incluzivă, suport pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate și se va realiza cu următoarele instituții de învățământ:

•          Școala Gimnazială Șeica Mică

•          Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni

•          Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică

•          Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu

•          Liceul Tehnologic Iacobeni

Instituțiile invitate sunt membre ale rețelei parteneriale care au sau au avut copii înscriși în grupul țintă al proiectului. Agenda evenimentului este:

·        Deschiderea evenimentului

·        Prezentarea Rețelei Parteneriale EduAcces

·        Cum se pot organiza activități în cadrul rețelei parteneriale EduAcces

·        Modalități de colaborare în cadrul rețelei parteneriale EduAcces

·        Implicarea copiilor în activitățile propuse de rețeaua partenerială EduAcces

·        Concluzii

Organizarea acestui eveniemnt urmărește colaborarea instituțiilor aprtenere în vederea realizării de activități în folosul copiilor.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/rtu-ddqy-dhr

 

Vă aşteptăm cu drag!

Echipa de proiect

Miercuri, 15 martie 2023, va avea loc ultimul eveniment din această lună dedicat stimulării activităților în rețeaua partenerială EduAcces care se desfășoară în cadrul activității de dezvoltare socio-comunitară. Evenimentul vine ca urmare a atragerii în rețeaua partenerială a majorității instituțiilor de învățământ din județul Sibiu și își propune stimularea acestora pentru a realiza de cât mai multe activități în cadrul rețelei.

Întâlnirea va avea tema: Structura comunitară consultativă, impact în comunitate și va avea drept scop prezentarea cadrului legal a consiliilor comunitare consultative pentru a se încuraja înființarea acestora la nivel de comunitate. Instituții de învățământ participante:

•          Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu

•          Liceul Tehnologic Mârșa

•          Școala Gimnazială Nr. 4 Mediaș

•          Școala Gimnazială Brateiu

•          Școala Gimnazială „St. Ludwig Roth” Moșna

Scopul evenimentului este extragerea nevoilor de colaborare pentru a se facilita realizarea de activități în folosul copiilor precum și prezentarea efectivă a modalității în care instituțiile de învățământ pot colabora în folosul copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/haw-acqh-hnt

 Vă aşteptăm cu drag!