www.fonduri-ue.ro
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

ANUNŢURI

Pe 10 mai 2022 va avea loc, începând cu ora 13.00, în cadrul activității de Dezvoltare socio-comunitară a proiectului EduAcces un eveniment destinat identificării resurselor, posibilităților și/ sau oportunităților instituționale și financiare disponibile pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate.

 Tema evenimentului este: Timpul liber al copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, invitații vor fi din următoarele instituții:

·        Muzeul Brukenthal Sibiu

·        Muzeul Astra Sibiu

·        Clubul Lions Millenium Sibiu

·        Asociația Județeană pentru Turism

·        Biroul Siguranță Școlară Sibiu

Scopul evenimentului este atragerea în rețeaua partenerială EduAcces a instituțiilor invitate și identificarea de activități care se pot realiza cu copii care au părinți plecați la muncă în străinătate, astfel încât aceștia să își petreacă timpul liber într-un mod plăcut învățând totodată lucruri noi și interesante. În cadrul întâlnirii se vor prezenta rezultatele proiectului și modalitățile prin care instituțiile invitate pot contribui la dezvoltarea comunității și creșterea calității educației.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/cqm-hbqf-ebb

Vă aşteptăm cu drag!

Luni, 9 mai 2022 va avea loc în cadrul proiectului EduAcces un nou eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Acesta se va realiza cu instituții de învățământ care nu au mai fost invitate la întâlnirile desfășurare în cadrul proiectului și va avea tema: Instituțiile de învățământ, sprijin pentru familie și comunitate.

La eveniment au fost invitate următoarele instituții:

·        Școala Gimnazială „S.P. Barcianu” Rășinari

·        Școala Gimnazială „O. Goga” Rășinari

·        Școala Gimnazială Orlat

·        Școala Gimnazială „C-tin Motaș” Mediaș

·        Liceul Tehnologic „Automecanica” Mediaș

Evenimentul va debuta cu prezentarea proiectului care va fi urmată de intervențiile invitaților de unde se vor desprinde concluzii referitoare la situația copiilor care au părinți plecați la muncă în străinătate. Au fost invitate instituții care sunt în proximitate geografică, astfel încât să se faciliteze cooperatrea dintre acestea în cadrul proiectului și în beneficiul copiilor care au părinți plecați la muncă în străinătate.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/ybg-tszd-uqs

 

Vă aşteptăm cu drag!

 

Pe 12 aprilie 2022 va avea loc, începând cu ora 13.00, în cadrul activității de Dezvoltare socio-comunitară a proiectului EduAcces, un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate.

Tema evenimentului este: Beneficiile implicării copiilor în proiecte educaționale și se va realiza cu următoarele instituții de învățământ invitate:

·       Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni

·       Școala Gimnazială Hoghilag

·       Școala Gimnazială Biertan

·       Colegiul Tehnic „August Treboniu Laurian” Agnita

·       Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” Agnita

În cadrul întâlnirii se vor disemina rezultatele proiectului de până în present cu scopul informării cadrelor didactice și a echipei de management referitor la posibilitățile de ajutorare a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Se vor prezenta modalitățile de intrare în rețeaua partenerială EduAcces prin semnarea de protocoale și se va prezenta experiența a două unități de învățământ care sunt membre în proiect. Dezbaterea de la final se dorește o analiză a impactului pe care le au parteneriatele în creșterea calității educației copiilor din județul Sibiu care au părinți plecați la muncă în străinătate

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/dth-djna-sdm

Vă aşteptăm cu drag!

În luna aprilie au continuat în cadrul proiectului EduAcces evenimentele de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Aceste evenimente au rol prezentarea parteneriatelor existente și a posibilităților de colaborare în cadrul proiectului EduAcces pentru atragerea de noi instituții de învățământ în cadrul rețelei parteneriale EduAcces.

Evenimentul din 11 aprilie 2022 are tema: PARTENERIAT PENTRU EDUCAȚIE DE CALITATE ÎN COMUNITĂȚILE URBANE ÎN CARE EXISTĂ COPII CU PĂRINȚI PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE. La eveniment au fost invitate următoarele instituții:

·        Școala Gimnazială „Radu Selejan” Sibiu

·        Școala Gimnazială „Ion Slavici” Sibiu

·        Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu

·        Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu

·        Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie.

Prezentarea proiectului are rol de informare a participanților referitor la posibilitățile de colaborare cu partenerii EduAcces pentru dezvoltarea socio-comunitară și dezvoltarea copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate. Școala Gimnazială Nr. 21 Sibiu, partener în cadrul proiectului va vorbi celorlalți invitați despre experiența în rețeaua partenerială EduAcces și la final va avea loc o dezbatere ce va viza analiza situației copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate din comunitățile unde se află instituțiile de învățământ invitate.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/cbv-mxfg-hby

Vă aşteptăm cu drag!

 

Pe 22 martie 2022 va avea loc în cadrul activității de Dezvoltare socio-comunitară a proiectului EduAcces un eveniment de promovare a parteneriatelor dezvoltate pentru sprijinirea copiilor din județul Sibiu cu părinți plecați în străinătate. Acesta va fi realizat cu participarea următoarelor instituții de învățământ:

  • Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică
  • Școala Gimnazială Nocrich
  • Școala Gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr
  •  Școala Gimnazială „Andrei Șaguna” Șura Mare
  • Școala Gimnazială Șura Mică
  •  Școala Gimnazială Ocna Sibiului

Tema evenimentului este: Cum identificăm oportunităţi pentru sprijinirea copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate? Scopul acestuia este de a prezenta parteneriatele realizate în cadrul proiectului EduAcces și a încuraja semnarea de protocoale de colaborare în cadrul acestui proiect ca modalitate de sprijinire a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Evenimentul este prilej de prezentare a proiectului EduAcces și a obiectivelor acestuia în ceea ce privește dezvoltarea socio-comunitară dar și de cunoaștere a situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate din instituțiile invitate. În cadrul întâlnirii vor fi prezentate protocoalele de colaborare propuse în cadrul proiectului iar directorul Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” Copșa Mică, care are deja copii în grupul țintă al proiectului, va vorbi despre exepriențele avute până în present. La finalul întâlnirii se vor identifica oportunități și parteneri care pot contribui semnificativ la creșterea calității educației oferite copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Link conectare eveniment: https://meet.google.com/fgf-yyix-grt

Vă aşteptăm cu drag!